‘Otomotivde asıl sorun kapasite ve yerlilik’
Haziranda otomotiv üretim azalırken, yerli payı yüzde 24’e geriledi, sektörün yüzü ihracatla güldü. OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “Biz yatırımı namımız yürüsün diye yapmıyoruz. Yatırımlarımızın karşılığını almak için üretimimizi artırmalıyız. Yüzde 24 yerlilik payı ile rekabetçi olamayız” dedi.
OTOMOTİV Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında 706 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşıldı. İhracat 530 bin adetle 20 milyar dolara ulaştı. İç pazarda tempo iyi fakat yerlilik oranı aynı dönemde yüzde 24’lere düştü.

2025 yılının ilk yarısına ilişkin sektör değerlendirmesini ve gelecek beklentilerini düzenlediği basın toplantısıyla paylaşan OSD Başkanı Cengiz Eroldu, kapasite kullanımında geçen yıla göre bir miktar kötüleşme olduğunu, ama buna karşın kapasitelerin de arttığını vurguladı. Eroldu şöyle devam etti: “Üretim aynı ama kötüleşme var. 2024-2025 geçişinde kapasite arttı. Yeni yatırımların etkisi oldu. Sanayinin de toplam kapasitesi 2 milyondan 2 milyon 200 binli rakamlara geldi. Yaptığımız yatırımların karşılığını almak için bizim üretimimizin daha fazla olması gerekirdi. Sonuçta yatırımı namımız yürüsün diye yapmıyoruz.”
2025’in ilk 6 ayında otomotiv sanayicileri, geçen yıla paralel 706 bin adetlik araç üretimi gerçekleştirdi. Eroldu, ilk yarıda kapasite kullanımında yaşanan düşüşe dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Rekabetçiliğin düştüğü bir ortamda kapasite kullanım oranının düşmesi sorunu daha da büyüten bir konu. Bu da olumlu bir gelişme değil kuşkusuz.”
İHRACAT ARTIŞI SEVİNDİRDİ
İhracatta ilk yarıda adet bazında yıllık yüzde 7,5 artışla 530 bin seviyesine ulaşıldı. Cengiz Eroldu, “Geçen yıla göre iyi olmakla beraber, biz 2017 yılında 714 binlik bir ihracat yapmıştık, onun oldukça uzağındayız. Bu kadar yatırım yapan bir sektörün aslında daha iyi rakamlar vermesi lazım” dedi.
Rekor pazarda, yerli araç payı dip seviyede iç pazarda yılın ilk yarısında 629 bin adetle rekor satışa imza atıldı. Ancak yerli araçların bu pazardaki payı düşüşte. Eroldu, “Geçen yıl yüzde 32 olan iç pazar satışlarındaki yerli payı, bu sene ilk 6 ayda yüzde 29’a düştü. Hatta haziranda bu oran yüzde 24 oldu. Geçmişte yerli araç payının yüzde 46 olduğu zamanları biliyoruz” dedi.

‘REKABETÇİLİK SORUNUNU ÇÖZMELİYİZ’
OSD Başkanı Eroldu, “Sanayi yatırım yapmaya devam ediyor. Son 10 yılda yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik ki son 3 yıla baktığınız zaman ortalama birer milyar dolarlık yatırım rakamları var. Bunlar küçük rakamlar değiller” dedi. Bu tabloya neden olan etkenleri de değerlendiren Eroldu, “Kuşkusuz son 3 yılda yaşadığımız rekabetçilik kaybımızın bunda önemli payı var. Türkiye otomotiv sanayi şu anda Doğu Avrupa ülkelerinden daha pahalı bir kaynak durumuna geldi maalesef” ifadelerini kullandı. İhracattaki artışa rağmen iç pazardaki ithalatın da yükseldiğini vurgulayan Eroldu, mevcut tabloyu iyileştirmek için sektörün öncelikli olarak rekabetçilik sorununu çözmesi gerektiğini söyledi.
2025’in birçok yatırım için geçiş yılı olduğunu, bazı yatırımların yılın tümüne yayılmadığını belirten Eroldu, 2026’nın daha güçlü bir yıl olacağı öngörüsünde bulundu.
‘ÇİNLİ MARKALARIN YATIRIMLARINDAN SES YOK’
Yerli sanayicinin iç pazarda rekabet gücünü zayıflatan nedenlerden birinin Çinli otomotiv firmalarının pazara sunduğu ucuz otomobiller olduğunu hatırlatan Eroldu, şöyle konuştu: “Çinlilerin ya yatırım yapmaları lazım ya bizim yaptırım yapmamız lazım. Çinlilerin, yatırım yapmadan sadece ithalatla gelip Türkiye’de mal satmalarını istemeyiz. Türkiye’nin genel Çin’le olan dış ticaret dengesi zaten bozuk. Yalnızca olaya tüketim gözüyle bakılmaması lazım. Bir yıl kadar önce, BYD yatırımı açıklandı. Geçen sene temmuz, bu sene temmuz Manisa’ya baktığımız zaman da Manisa’da herhangi bir faaliyet yok şu anda. Öte yandan, Samsun’da yatırım yapacağı açıklanan Çinli Chery de, henüz fabrika için inşaat süreciyle ilgili bir adım atmış değil.”