GüncelSürüş İzlenimiTicari Araçlar

Beklentilerden fazlasını sunuyor

JAPON otomotiv üreticisi Toyota, kompakt van pazarındaki sessizliğini bozdu ve hafif ticari araç pazarındaki konumunu yeni Proace City ile güçlendirdi. Sportif tasarımı, binek modelleri aratmayan donanımları, geniş iç hacmi ve konforuyla hem iş hem de ailelerin tercihi olacak Proace City, 1.5 litrelik, 8 ileri otomatik şanzıman ve Passion X- Pack donanımlı versiyonu konuğumuz oldu. Markanın Fransız ortaklarıyla geliştirdiği yeni araç, güçlü motoru ve rahat sürüşüyle hafif ticari araç pazarına hem rekabet hem de dinamizm getirdi. Proace City; Dream, Flame X-Pack ve Passion X-Pack olmak üzere 3 farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor.

TASARIM

Toyota’nın son dönemde uyguladığı sportif tasarım anlayışıyla şekillendirilen Proace City, böylece markanın otomobillerini aratmayan şık bir görünüme sahip. Daha yüksek konumlu kısa kaput, markanın imzası niteliğinde fark edilen farlara sahip ön panel ve daha fazla alan ve aydınlık sağlayan geniş ön cam. Dik ve yüksek tasarımlı ön bölüm güçlü ve agresif bir görünüm sergiliyor. Net çizgilerle şekillendirilmiş olan ön bölüm marka logosu ve ön plana çıkan ön ızgara tarafından domine edilmiş.

Yan profilden bakıldığında, dengeli hatlar aracın dinamizmini sergiliyor. Derin çizgilere sahip olan omuz çizgisi ön tekerleklerin bitiminden başlayıp arka bölümdeki stop lambalarına kadar uzanıyor. Markanın imzası niteliğinde olan LED destekli stop lambaları ise bagaj kapağının yan kısımlarında konumlandırılmış.

775 LİTRELİK BAGAJ HACMİ

Bu sınıfta benzersiz bir özellik olarak sunulan bagaj kapağından bağımsız açılan arka cam, bagaj kapağını açmadan bagaja kolay bir erişim sunuyor.  Uzunluğu 4403 mm, genişliği 1848 mm, yüksekliği   1880 mm olan Proace Cityi’nin bagaj hacmi ise 775 litre. Bu devasa hacim koltuklar yatırıldığında 3 bin 500 litreye kadar çıkabiliyor. Araçta bagaj dışında tam 186 litrelik saklama alanı sunuluyor. Cam tavan ve çevresindeki 60 litreyi bulan saklama alanı da oldukça kullanışlı.

ERGONOMİK VE KONFORLU İÇ MEKAN

Toyota Proace City’in iç mekanı ferah ve konforlu binek araç konforunu aratmayacak nitelikte dizayn edilmiş. Tamamen sürücü odaklı tasarlanan ve dikkat dağıtmadan keyifli bir sürüş gerçekleştirilmesini sağlayan yeni nesil üç kollu direksiyon kullanıcısını yüksek teknoloji ile baş başa bırakıyor. Kaliteli malzemelerle üretilen kokpitte; 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran orta konsola adeta bir tablet entegre edildiği izlenimini uyandırırken, bünyesinde barındırdığı teknolojik altyapıyla kullanım kolaylığı ve pratikliğini beraberinde getiriyor. Sistem üzerinden aracın birçok özelliğini kumanda etmek mümkün. Head Up görsel sürüş desteği ile yükseltilmiş gösterge paneli yüksek çözünürlüklü ekranıyla dikkat çekiyor. İç mekandaki konforu artıran önemli bir özellik de cam tavan.

Cam tavan aracın bütün havasını değiştiriyor, daha lüks, daha ferah yolculuklar için ideal gece sürüşlerinde ise aracın iç aydınlatması boylamasına bütün tavanı kaplıyor, farklı dünyaların kapısını aralıyor desek yerinde olur. Proace City iç mekanında pratikliği ve konforu bir arada sunuyor. . Geniş bir yaşam alanı sunulan arka bölümde elektrikli camlar ve koltuk arkalarındaki portatif masalar aracın aile kullanımına da uygun olduğunu vurguluyor.

PERFORMANS VE SÜRÜŞ İZLENİMİ

Toyota, Proace City’yi Türkiye’de sadece 1.5 litrelik dizel motorla sunuyor. Test aracımız, 130 Hp güç ve 300 Nm tork üretiyor. 8 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen motor, gücünü ön tekerleklere iletiyor. Yeterince atak yapıya sahip motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 11.1 saniyede ulaştırırken, maksimum 183 km/s hıza ulaşıyor.  Ara hızlanmalarda da atak yapısını koruyan motor, sessizliğiyle de dikkat çekiyor. Sınıfının cimri oyuncularından olan Proace City’nin fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 4.3 litre. Bizim kullanımımızda da 5.4 litrelik ortalamayı tutturan motor, sakin kullanımda oldukça düşük tüketim değerlerine ulaşabiliyor. Aracın yol tutuş özellikleri, ticariden çok binek araçları hatırlatıyor. Tutunma limitleri yüksek olan otomobil, konforlu süspansiyon sistemi sayesinde de oldukça keyifli yolculuklar vadediyor. Binek modelleri aratmayan donanım listesinden de söz etmemek Proace City’ye haksızlık olur. İşte zengin ve standart donanım özellikleri; ESP, 6 hava yastığı, kör nokta uyarı sistemi, çift bölgeli otomatik klima, ön/arka park sensörleri, LED gündüz farları, adaptif hız sabitleyici, kablosuz şarj sistemi, 17 inçlik alaşım jantlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir