‘Büyümemizin kalbinde Türkiye var’
Peugeot Global CEO’su Alain Favey, “Orta Doğu ve Afrika’da Ekim ayı itibarıyla 103 bin adet satışın büyük bir çoğunluğu Türkiye’de gerçekleşti. Türkiye dünya çapındaki büyümemizin merkezinde” dedi. Peugeot Türkiye Marka Direktörü Gupse Kaplan da, 2026’ya yerli üretimin gücüyle daha da etkin bir ürün gamıyla başlayacaklarını söyledi.
PEUGEOT Türkiye için aynı yıl içinde 2. kez ülkemize gelen Peugeot Global CEO’su Alain Favey, Peugeot’nun Türkiye’deki performansına bakmaktan ve ziyaretin çok önemli bir parçası olan Bursa’daki fabrikayı ziyaret etmekten çok mutlu olduğunu belirterek, “2025 Ekim ayı sonu rakamlarına göre dünya çapında 919 bin araç sattık. Ana pazarımız Avrupa’da 704 bin araç satarak yüzde 3 büyüme yakaladık. Ama büyümenin asıl gücü Avrupa dışındaki bölgelerden geliyor. G.Amerika’da yüzde 11, Asya-Pasifik’te yüzde 12 ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu Orta Doğu ve Afrika’da ise yüzde 17 oranında büyüdük. Bu, toplamda 103 bin adet satış anlamına geliyor. Ekim itibarıyla bu 103 bin adedin büyük bir çoğunluğu, bu yıl çok ama çok sağlam bir büyüme kaydettiğimiz ve rekor düzeyde satış gerçekleştirdiğimiz Türkiye’de oldu. Dolayısıyla Türkiye gerçekten de dünya çapındaki büyümemizin merkezinde yer alıyor ve elbette önümüzdeki yıllarda da bu böyle devam edecek” şeklinde konuştu.

‘GÜÇLÜ BÜYÜMEDEN MEMNUNUZ’
2030 hedeflerinden de bahsederken özellikle Türkiye’ye değinen CEO Favey, “Türkiye çok önemli bir pazar. Kasım itibarıyla 75 bin adet satış gerçekleştirdik ki, bu rakam bugüne kadar Türkiye’de yakaladığımız en yüksek toplam satış. Markanın buradaki performansından çok ama çok memnunuz. Ayrıca elektrikli araç satışlarımızın yüzde 80 oranında artmasından da çok memnunuz. Bu çok güçlü bir büyüme. Yani Türkiye’deki ekip çok ama çok güçlü bir performans sergiliyor” dedi.

‘EXPERT TRAVELLER DA BURSA’DA ÜRETİLİYOR’
Peugeot Türkiye Marka Direktörü Gupse Kaplan da, “Biz ilk 11 ay sonuçlarına göre 74 bin 920 adetlik rakama ulaştık. Bu, sene başında 73 binlik satış hedefimizin üzerinde. Hedefimize bir ay önce ulaştık. Yıl sonunu da en az 80 bin adetle bitirmeyi ön görüyoruz. Bu 80 bin üzerindeki rakam da Peugeot Türkiye için bir rekor, tarihi bir satış rakamıdır” dedi.

Hafif ticari araçlara dair de bilgiler veren Kaplan, toplam satışlarının yüzde 31’inin buradan geldiğini söyledi. Expert ve Traveller modellerinin satışlarını da iki kat artırdıklarına dikkat çeken Kaplan, “Hafif ticari araçların aslında gücüne güç katan bir diğer başlık Türkiye’deki yerli üretimin gücü. Expert Van modelimizi yerli üretmeye başladık sene başından itibaren. Bir yeniliğin haberini vermek istiyorum; Expert Traveller modelimizin de Tofaş Fabrikası’nda yerli üretimine Aralık ayında başladık. 2026 yılına yerli üretimin gücüyle daha da etkin bir ürün gamıyla başlamayı hedefliyoruz” dedi.

