GüncelSürüş İzlenimi

SEAT’ın en büyük SUV’u

SEAT SUV ailesinin en büyük üyesi Tarraco, test köşemize konuk oldu. SEAT’ın geleneklerine uygun olarak, İspanya’nın bir şehrinden; Tarragona’dan ismini alan, Martorell’deki (Barselona) tesislerinde tasarlanıp geliştirilen ve Wolfsburg’da (Almanya) üretilen en yeni aracı Tarraco, Türkiye’de Xcellence ve FR donanım seviyeleri ve 1.5 TSI 150 HP DSG motor seçeneği ile satın alınabiliyor.

YENİ TASARIM DİLİ

SEAT markasının SUV ailesinin üçüncü ve en büyük üyesi olan Tarraco, SEAT modellerinin yeni tasarım dilinin ürünü. Ailenin zirvesinde yer alan model, teknolojiyi, dinamizmi ve işlevselliği zarif bir tasarımla birleştiriyor. 5 ve 7 koltuklu oturma düzeni bulunan Tarraco, kullanıcılarına daha fazla çeşitlilik sunuyor. Seat’ın yeni modellerinden alışık olduğumuz tasarım dilini Tarraco’da da görüyoruz.  Çarpıcı Full LED mercekli ön farlar markanın imzasını yansıtırken, aynı zamanda kullanıcılarına daha net ve keskin bir görüş sağlıyor. Arkada ise dinamik LED sinyallere sahip imza niteliğindeki “Infinite LED” farları ise Tarraco’nun önemli özelliklerinden birini oluşturuyor. Tüm donanımlarda hem dış hem de iç mekanda yüzde yüz LED teknolojisi kullanıyor. Ön ızgara ve tampon, Xcellence donanım paketinde daha farklı bir tasarıma sahip. FR donanım Xcellence donanım paketine göre daha sportif detaylara sahip.

Aracı yan profilden incelediğimizde, FR donanım paketine özel 19 inçlik elmas kesim jantlar ilk göze batan ayrıntı oluyor. Bu jantların aracın sportif duruşunda önemli rol oynadığını belirtmeliyim. Kapı altlarındaki çıtalar, tavan rayları, yan aynalar gibi parçaların mat renge sahip olmasında FR dokunuşlarını görebiliyoruz.

Aracın arka tasarımında da markanın yeni tasarım dili kullanılmış. Bagaj kapağının ortasında birleşen stop lambaları, el yazısı stilinde oluşturulmuş Tarraco model adı ve sağ köşedeki FR yazısı arka tasarırmdaki bütünlüğü çok iyi bir şekilde sağlamış. Arka bölümün heybetli görüntüsünde tampondaki kaplamanın da rolü büyük. Tarraco 4.735 mm uzunluğunda ve 1.674 mm yüksekliğinde olmasına rağmen zarif ve etkileyici bir görünüme sahip.

230/700 LİTRELİK BAGAJ

Seat Tarraco 7 kişilik yapıda olduğu için bagaj hacmi 5 koltuklu versiyona göre biraz daha küçük. Seat Tarraco’nun bagajda bulunan koltukları katlandığında 700 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Koltuklar açıldığında bagaj hacmi 230 litreye düşüyor. Şimdi aracın arka koltuk bölümüne geçelim.

Aracın iç mekanındaki diz ve baş mesafesi üst düzeyde. Aracın arka bölümünde, üzerinde bardaklıklar bulunan bir kol dayama bulunuyor. Arka bölümde havalandırma menfezleri ve altında klima tuşları olması konforu artıran diğer ayrıntılar.

Ayrıca, arka koltuk ısıtma tuşları da burada yer alıyor. Arka bölümde tek sorun, şaft tünelinin biraz yüksek olması.

Bu da arka koltuklarda 3 kişi oturduğunda üçüncü kişinin yolculuğunun biraz sıkıntılı geçebilecek olması. , bu sebeple arka koltuğa oturacak 3. Kişi rahat bir yolculuk yapamayacaktır. Arkada konforu artıran bir diğer ayrıntı da koltukta diklik ayarının olması.

 

İÇ MEKAN

SEAT Tarraco’nun iç mekanı üst düzey bir hissiyat yaşatıyor. Geniş ön konsol kabin içinde ferah bir alan sunarken, iç mekanın merkezinde ise sürücünün araçla ilgili tüm bilgilere ulaşmasını sağlayan 10.25 inç Dijital Gösterge Paneli yer alıyor. Bilgi-eğlence sistemleri söz konusu olduğunda ise 8.25 inç ve 9.2 inç boyutlarında multimedya ekranları ile Full Link teknolojisi sunuluyor. Vites kolu üzerinde bulunan ışıklı bölümden vitesin konumu görülebiliyor. Ayrıca elektrikli el freni, Auto Hold gibi birçok donanım da vites çerçevesine konumlandırılmış tuşlardan kontrol edilebiliyor. Kokpitin tasarımı oldukça güzel ve yumuşak yapıda üretilmiş. Multimedya sistemi demişken; Seat Tarraco, BeatsAudio Ses sistemi ile tercih edilebiliyor. Bu sistem Surround ses teknolojisine sahip 10 hoparlör, subwoofer ve amfi’yi barındırıyor.

Seat Tarraco dijital klima sistemine sahip. Kontrol paneli kullanışlı olarak tasarlanmıştır. Koltuk ısıtma sistemi de buradan devreye sokulabiliyor. 3 kollu direksiyon simidi, aracı sportif kılmıştır. Direksiyon arkasında bulunan kulakçıklardan vites değişimi kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca direksiyon üzerindeki tuşlardan adaptif hız sabitleme, yol bilgisayarını kumanda edilebiliyor. Konsolun alt bölümünde kablosuz şarj bölümü mevcut, ayrıca 2 adet Type C portu ve çakmak soketi de dikkatlerden kaçmıyor.

PERFORMANS VE SÜRÜŞ İZLENİMİ

Test aracımızda Volkswagen grubunun birçok modelinden aşina olduğumuz 1.5 TSI teknolojili benzinli motor görev yapıyordu. 150 HP güç ve 250 Nm tork üretebilen motor 7 ileri otomatik DSG şanzıman ile kombine edilmiş. 0’dan 100 km/s hızlanma süresi 9.5 saniye, maksimum hızı ise 199 km/s. Ortalama yakıt tüketimi ise 6.1 litre/100 km. SEAT Tarraco, bir aile aracı olarak tasarlanmasına rağmen, tatmin edici bir performans sunuyor.

Eco, Konfor, Spor ve kişisel sürüş modları ile Seat Tarraco her tür sürüşe hazır. Direksiyonun arkasında bulunan vites kulakçıkları sürüşü daha keyifli kılıyor. Ayrıca gelişmiş süspansiyon sistemi ve ön spor koltukları sayesinde sürücüsüne gayet başarılı bir viraj performansı sunuyor.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir