GüncelHibrit/Elektrikli AraçlarTicari Araçlar

Seger, e-mobilite projelerini tanıttı

Korna ve AVAS üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan, 70 ülkeye ihracat yaparak üretim ve tedarik gücünü gösteren yüzde yüz yerli sermayeli Seger, TÜYAP’da gerçekleştirilen Automechanika İstanbul’da ürünlerini sergiledi.   

OTOMOTİV satış sonrası endüstrisi için dünyanın lider ticaret fuarı markası Automechanika’nın Türkiye’deki tek etkinliği olan Automechanika İstanbul, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 70’in üzerinde ülkeye ihracat yapan Seger, yeni yönetim ekibiyle Automechanika Tüyap Fuarı’ndaki 2 nolu salon B140 numaralı standında sektör profesyonelleri ile bir araya geldi ve yeni vizyonuyla elektrikli otomobiller için tasarlayıp ürettiği AVAS’ı, ampul grubunu, akülerini ve kornalarını tanıttı.

BU YIL FUARDA E-MOBİLİTE EKSENİNDE DÖNÜŞEN BİR SEGER VAR

Automechanika İstanbul fuarının önemli bir iş geliştirme platformu olduğunu ve 2013’ten itibaren düzenli olarak katıldıklarını belirten Seger Ticari Genel Müdürü Mine Tuna, “Yoğun katılımcılıyla gerçekleşen fuar, otomotiv yan sanayi endüstrisinin ulusal ve global ölçekteki oyuncuları ile bir araya gelinmesi açısından büyük fayda sağlıyor. Hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden birçok katılımcı ile görüşmeler gerçekleştirme fırsatı buluyor, yeni siparişler alıyoruz. Ayrıca otomotiv sektörünün dijitalleşme, bağlantılı ve otonom araçlar, akıllı araçlar, nesnelerin interneti (IoT), akıllı yollar, akıllı ulaşım sistemleri, güvenli sürüş, yaya güvenliği, alternatif yakıtlı araçlar, micromobilite, otomotiv sektöründe satın alma ve birleşme (M&A) trendleri, tüketilen elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynakları ile üretme çalışmaları ve karbon nötr olma hedefleri ile sürdürülebilirlik gibi alanlarda bir dönüşüm içinde olduğunu gözlemliyoruz. Biz de Seger olarak değişen ve dönüşen bu dünyaya uyum sağlamak için e-mobilite ekseninde bazı kararlar aldık ve bunları uygulamak için misyon, vizyon ve değerlerimizde revizyona gittik. Bu durum elbette üretimimize ve ürünlerimize de yansıdı. Böylece bu yılki fuarda tedarikçilerimizin karşına daha farklı bir Seger olarak çıkıyoruz.” dedi.

Seger Teknik Genel Müdürü Tolga Kumral ve Seger Ticari Genel Müdürü Mine Tuna

‘PROJELERİN YÜZDE 80’İNİ E-MOBILITE’YE YÖNLENDİRDİK’

E-mobilite cihazlarının dünya pazarındaki payı her geçen yıl büyük bir artış gösteriyor. Her ne kadar Türkiye Avrupa’nın gerisinde kalsa da dünya çapında satılan araçların yaklaşık olarak %8 ila %10’luk bölümünün artık elektrikli araçlardan oluştuğunu söyleyen Seger Teknik Genel Müdürü Tolga Kumral, “Türkiye’de elektrikli araç kullanımı Avrupa’nın çok gerisinde. Yakıt türünde elektrik Türkiye’de son sırada iken Avrupa’da 3. Sırada tercih ediliyor.  Seger olarak 2017’den bu yana ana gündem konusu haline getirdiğimiz e-mobiliteyi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tasarım Merkezi olarak taçlandırdık ve Tasarım Merkezi bünyesinde çalışılan projelerin %80’ini bu alana yönlendirdik. E-mobilite sektöründe teknolojik ürün geliştiren ve üreten bir firma vizyonuna sahip yerli üretici olarak yapılan strateji toplantılarında e-mobilite üzerine Ar-Ge projeleri geliştirme hedefleri koyduk.  Birçok yeni proje geliştiriyoruz. Bu çalışmaların ilk meyvesini Automechanika fuarı katılımcılarının da göreceği, kendi bünyemizde geliştirip seri üretime taşıdığımız, Türkiye’nin milli otomobili TOGG’da da kullanılan AVAS (Akustik Araç İkaz Sistemi) sistemi ile aldık. Tamamlanan projelerimiz olduğu gibi, tamamlanma aşamasında olan birçok projemizin de müjdesini yakında sizlerle paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

SEGER’İN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞMALARI

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesini, kalkınmanın başlıca gereklerinden biri olarak gören Seger adına panelde konuşmacı olan Seger Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eren Jale Yörükoğlu, Seger’in bu konudaki duruşunu ve çalışmalarını anlattı:

“Toplumsal cinsiyet eşitliği 360 derece ele alınması gereken bir konu. Kadının çalışması yani istihdama davet edilmesi, tutundurulması ve ardından güçlendirilmesi adımlarının hepsi bir arada ele alınması gereken konular. Biz Seger olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmalarına 2010 yılında başladık. Seger’de ‘Sesimiz Eşitliğimiz’ projemiz çerçevesinde derinleşen bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kültürümüz var.”

Seger Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eren Jale Yörükoğlu

“Şirketimiz erkek egemen bir sektör olan otomotiv sektöründe yer alıyor ve bu sektörde kadın istihdamı ne yazık ki çok az. Bunu kırmak adına önce kendi içimizde birtakım çalışmalar yaptık. Kadınların sesini dinlemek amaçlı onların ne istediğini, nasıl ilerlemek istediğini, neyle mutlu olduğunu öğrenmek için ‘Kadınlar Kulübü’nü kurduk. Bu seslere kulak vererek çalışmalarımıza hemen başladık. Yolun başındayken kadın çalışan sayımız %13’tü. İşkur ile bir iş birliği yaparak daha önce hiç çalışmamış kadınlara 3 ay boyunca teknik eğitimler verdik ve onları mavi yaka olarak istihdam ederek kadın çalışan oranımızı arttırdık. Çalışmalarımız giderek hızlandı ve 2016 yılında önce WEPs (Women Empowerment Principles – Kadının Güçlenmesi Prensipleri)’ı imzaladık. Ardından Global Compact, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma grubunun altında bulunan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na katıldık, şu an Etkinlik Komitesi Başkanlığını yürütüyoruz. Aynı zamanda Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD) yönetim kurulundayız. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından TÜSİAD’ın iş birliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı’nın desteği ile oluşturulan ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’nin Strateji Komitesinde de yer alıyoruz. Bu projede şirket bilançosu kadar şiddet bilançolarını da önemeyen firmalar tarafından oluşturulan BADV platformu kurduk. BADV platformunda şiddete karşı neler yapabileceği hakkında çalışıyoruz. Seger olarak ise şiddete karşı Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile iş birliği protokolü imzaladık. Bu anlaşma protokolü kapsamında; kadın veya erkek fark etmeksizin çalışanlarımız herhangi bir şekilde aile içi şiddete maruz kalmaları durumunda 7/24 derneği arayarak Seger çalışanı olduklarını söylüyor ve ücretsiz olarak hukuki ve psikolojik destek alabiliyorlar.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir