GüncelTicari Araçlar

Volvo Trucks’tan ‘elektrikli’ atak

Volvo Trucks, 2022 yılının ikinci yarısında ağır hizmet tipi tamamen elektrikli 3 yeni aracın satışına başlayarak, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişini hızlandırmayı hedefliyor.

TÜRKİYE distribütörlüğünü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü Volvo Trucks, 2022’nin ikinci yarısında ağır hizmet tipi tamamen elektrikli 3 yeni aracın satışına başlayacak.

Volvo FH ve Volvo FM modelleri ile kentsel taşımacılıkta kullanılan elektrikli kamyonların şehirlerarası bölgesel taşımacılık için de kullanılması artık mümkün. Yeni elektrikli Volvo FMX modeli ise inşaat taşımacılığı operasyonlarının daha sessiz ve daha yeşil gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor.

2019’da Avrupa’da seri üretimine geçilen ve şehir içi ulaşımda kullanılan Volvo FL Electric ve Volvo FE Electric modelleri sonrasında, Aralık 2020’de Kuzey Amerika’da Volvo VNR Electric modelini satışa sunan Volvo Trucks, 2022’nin ikinci yarısında satışına başlayacağı 3 yeni modeli ile sektörde en geniş elektrikli ürün yelpazesine sahip olacak.

EKSİKSİZ ELEKTRİKLİ ÜRÜN YELPAZESİ

2019’da Avrupa’da seri üretimine geçilen ve şehir içi ulaşımda kullanılan Volvo FL Electric ve Volvo FE Electric modelleri sonrasında, Aralık 2020’de Kuzey Amerika’da Volvo VNR Electric modelini satışa sunan Volvo Trucks, 2022’nin ikinci yarısında satışına başlayacağı 3 yeni modeli ile sektörde en geniş elektrikli ürün yelpazesine sahip olacak. Orta ve ağır taşımacılıkta 6 farklı elektrikli modeli ile şehir içi ve şehirlerarası taşımacılığında müşterilerinin ihtiyaçlarına farklı ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunacak.

AB’NİN  TAŞIMACILIK İHTİYACININ YARISI KARŞILANACAK

Eurostat 2018 “Mesafeye göre Karayolu Yük Taşımacılığı” istatistiklerine göre Avrupa’da karayolu ile taşınan tüm malların yüzde 45’i 300 km’den daha az bir mesafe kat ediyor. Dolayısıyla daha yüksek yük kapasitelerine, daha güçlü sürüş özelliklerine ve 300 km’ye kadar menzile sahip yeni kamyonlarıyla Volvo Trucks’ın elektrikli ürün portföyü bugün Avrupa karayolu taşımacılığının yaklaşık yüzde 45’ini kapsayabilecek. Böylece, resmi istatistiklere göre AB’deki toplam CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde6’sını oluşturan karayolu taşımacılığından kaynaklanan iklim etkisinin azaltılmasına katkı sağlanacak.

BÜTÜNSEL HİZMET

Volvo Trucks’ın elektrikli araçlara geçiş süreci, hizmet odaklı yaklaşımı sayesinde, çok sayıda servis, bakım ve finansman çözümünün yanı sıra elektrikli taşımacılığa daha kolay ve daha hızlı geçişi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek farklı seçenekleri de içeriyor.

Yakın dönemde kamyon taşımacılığında elektrikli araçlara geçilmesi konusunda büyük bir potansiyel olduğunu belirten Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Elektrikli kamyonların 2030 yılına kadar Avrupa’daki satışlarımızın yarısını oluşturmasını hedefliyoruz. Piyasaya sürdüğümüz bu üç yeni ağır hizmet kamyonu, bu hedefe ulaşma yolunda attığımız büyük bir adım.  Küresel bayi ağımız ve servis atölyelerimiz aracılığıyla sunduğumuz bu eksiksiz elektrikli taşımacılık çözümleri, müşterilerimizin başarıları açısından da hayati bir role sahip.” dedi.

ELEKTRİKTEN SONRA SIRADA HİDROJEN VAR

Uzun mesafeli ağır taşımacılıkta da elektrikli araçların kullanılacağını öngören Volvo Trucks hem yüksek yük kapasitesi hem de çok daha uzun mesafeler için elektrik üretmeye yönelik hidrojen yakıt hücreleri kullanmayı planlıyor.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, “Bu teknoloji hızla gelişiyor ve amacımız aynı zamanda hem pilleri hem de yakıt hücrelerini kullanarak uzun sürüş mesafelerini elektrikli hale getirmek. 2020’li yılların ikinci yarısında yakıt hücreli elektrikli kamyonlar satışına başlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir