GenelOto Teknoloji

Motor Aşin’den sürdürülebilir adım

Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, araç üretiminde harcanan enerjinin yüzde 64’ü madencilik ve malzeme üretiminden kaynaklandığını belirterek, “Otomotivde sürdürülebilirlik geri dönüşümle mümkün. Sektöre ilham kaynağı olmak adına 2023’ü sürdürülebilirlik yılı ilan ettik” dedi.

TÜRKİYE otomotiv ve ticari araç pazarında, yedek parça ve satış sonrası sektöründe 52 yıldır faaliyet gösteren Motor Aşin, yeni yılın ilk günlerinde sürdürülebilirlik ve geri dönüşüme dikkat çekti. Pandemi sonrasında birçok sınav veren otomotiv endüstrisinde e-mobilite kavramının temel taşlarından birini de sürdürülebilirlik politikaları oluşturuyor. İçten yanmalı motorla donatılan araçlar, şehir içi CO2 oranında ortalama yüzde 24 pay sahibi olurken, üretimden kaynaklanan araç başına 41,8 MJ/kg seviyesindeki tüketimin yüzde 68’inde ise araçlarda kullanılan madenlerin çıkarılması ve işlenmesiyle yedek parça üretim süreçleri pay sahibi oluyor.

Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı

‘2023’Ü SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YILI İLAN ETTİK’

Üretim süreçlerinde zorlu bir yılı geride bırakan yedek parça ve tedarik sanayinde enerji üretiminde ve ham madde bulunurluğunda yaşanan problemlerin, e-mobilite ve sürdürülebilirliğin önemini tekrar göz önüne koyduğunu ileten Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, yeni yılı şirket olarak sürdürülebilirlik yılı olarak ilan ettiklerini söyledi. Aşçı, yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirlik insanlık için önemli bir döngü ve dönüşümü ifade ediyor. Kaynaklarımız kısıtlıyken ihtiyaçlarımız ise sınırsız. Bu kavram bizlere bu iki arasında dengeyi sağlamayı öğreterek, kendi kendine yeten, süreklilik kazanan bir döngüyü işaret ediyor. Biz de kendimizi bu değişimin bir parçası görüyor ve ekosistemin bir paydaşı olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. 2023 yılımızı sürdürülebilirlik yılı ilan ederek buna dikkat çekmeyi ve bu konuda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 2023 yılında; yaşadığımız, çalıştığımız, kaynaklarını kullandığımız ve satış yaptığımız her yerde toplum üzerinde olumlu bir etki yapmak ve sürdürülebilirlik bilincini tüm sosyal çevremize yaymak olacaktır. Tüm sektöre ilham kaynağı olmak istiyoruz.” dedi.

Motor Aşin’in araştırma raporuna göre bir otomobilin üretiminde kullanılan binlerce parça, geri dönüştürüldüğünde otomotiv dahil olmak üzere birçok endüstrisinde tekrar kullanılarak üretimden kaynaklı enerji tüketimini düşürürken çevre kirliliğini de önleyebiliyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir