GüncelHibrit/Elektrikli AraçlarLansman/Yenilik

‘2024 daha zor bir yıl olacak’

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Yılı Rekor bir satış adediyle kapatacağız. Ama biliyoruz ki önümüzde çok daha zor bir yıl var. Ona da bir yandan hazırlık yapıyoruz” dedi.

Mehmet Emin AVCI

MERCEDES-BENZ Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, bu yılı rekor bir satış adediyle kapatacaklarını belirterek, “Ama biliyoruz ki önümüzde çok daha zor bir yıl var. Ona da bir yandan hazırlık yapıyoruz” dedi.

Türkiye’de satışa sunulan yeni Mercedes-Benz E-Serisi’nin Türkiye tanıtım toplantısında konuşan Bekdikhan, “Mercedes-Benz için Türkiye önemli bir pazar. Türkiye otomotiv pazarı ocak-ekim döneminde yaklaşık yüzde 64 büyüdü. Hepinizin bildiği gibi bu sene bir rekor senesi olacak. Rekor bir satış adediyle bu yılı kapatacağız. Ama bizi daha zor geçecek bir yıl bekliyor” dedi.

Otomotiv sektörünün küresel olarak şimdiye kadar hiç olmadığı kadar büyük bir değişimden geçtiğini belirten Bekdikhan, “Biz de kendimizi bu değişime, hem adapte etmeyi hem de rakiplerimizden daha ilerisinde olmayı hedefliyoruz. Böyle bakarsanız stratejimizi tekrar hatırlatalım. 2030 yılına kadar olabilecek bütün segmentlerde bir elektrikli araçla yol almaya devam edeceğiz. Ve ondan sonra zaten mümkün olan bütün pazarlarda elektrik dışında bir araç satmayı hedeflemiyoruz” diye konuştu.

MERCEDES-BENZ Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan

‘EN AZ YÜZDE 25’LİK ELEKTRİKLİ ARAÇ PORTFÖYÜ HEDEFİ’

Markanın hedefleri ve planları çerçevesinde, 2025 yılından sonra herhangi bir benzinli veya dizel platformu geliştirmeyi bırakacaklarını, geliştirecekleri platformların elektrikli üzerine olacağını dile getiren Bekdikhan, 2039 yılında da karbon nötr olabilmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Şükrü Bekdikhan, “2024 yılına baktığımız zaman ise bizim hedefimiz en az yüzde 25 oranında bir elektrikli araç portföyüne, kendi portföyümüz içerisinde sahip olmak. Bunu da ‘en az’ olarak söylüyoruz. Yani gelecek sene ne satacaksak bunun yüzde 25’i minimum elektrikli araç olacak şeklinde bir hedefimiz var. Bunun üstünü yapmayı tabii ki hedefliyoruz.” dedi.

Söz konusu hedeflerin kendilerine yıl ve yıl yeni şeyler öğrettiğini kaydeden Bekdikhan, “Ve yepyeni zorluklar veya değişimlerle karşılaşıyoruz. Buna da adapte olmak zorundayız. Söylediğimiz tarihler bugün bir hedef olarak görülmeli. Ama tabii ki yol üzerinde çeşitli değişiklikler, adaptasyonlar mutlaka ülke bazında olacaktır diye de söylemek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE PAZARINA ÖZEL MOTORLU E SERİSİ

2023 sonbaharında Avrupa yollarına çıkan yeni Mercedes-Benz E-Serisi Türkiye’de ilk olarak E 220 d 4MATIC ve Türkiye’ye özel üretilen E 180 motor seçenekleri sunulacak. Lansmana özel Edition 1 donanım paketiyle satılacak E 180 4 milyon 220 bin TL, E 220 d 4MATIC ise 5 milyon 900 TL fiyat etiketine sahip.

540 LİTRE BAGAJ

Dış tasarımda geleneksel gövde orantıları özel karakteristik çizgilerle zenginleştiriliyor. 4.949 mm uzunluk, 1.880 mm genişlik, 1.468 mm yükseklik ve 2.961 mm aks mesafesine sahip E-Serisi’nin bagaj hacmi ise 540 litr.

 

GİZLİ KAPI KOLLARI

Üç boyutlu olarak tasarlanan radyatör ızgarası, dış mekân tasarım konseptine bağlı olarak yenilikçi, klasik veya sportif bir görünüm kazanabiliyor. Standart olarak sunulan DIGITAL LIGHT sayesinde maksimum görüş alanını sürücülere sunuyor. Mercedes-Benz EQ ve S-Serisi modellerinden tanınan KEYLESS-GO gizli kapı kolları ise ön plana çıkan diğer tasarım unsurları. İç mekandaki dijital yenilikler sayesinde E-Serisi artık daha akıllı. Ayrıca kişiselleştirme ve etkileşimde tamamen yeni bir boyut açıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir